Masterclass 282 412

MASTERCLASS

HET BEGELEIDEN VAN ORGANISATIES

Het creëren van wezenlijke verandering op de diepere laag

Organisaties zijn boeiende en complexe omgevingen waar mensen hun talenten willen inzetten om betekenisvol te zijn. Wanneer dit samenkomt, stroomt de energie en is de som meer dan de delen. Maar helaas kent iedereen wel voorbeelden van problemen in de samenwerking, gebrek aan visie of weinig verbinding tussen management en medewerkers waardoor er energie weglekt. Als consultant, trainer, teamcoach of leidinggevende word je uitgenodigd om dit vlot te trekken. Maar dat is echter nog niet zo eenvoudig.

HERKEN JE DAT JE ALS BEGELEIDER

 • Hard aan het werk bent, maar toch de beoogde verandering niet voor elkaar krijgt
 • Speelbal wordt in tegenstrijdige belangen
 • Het gevoel hebt voor een karretje te worden gespannen
 • Onbewust uitgenodigd wordt om partij te kiezen
 • Ondanks je goede bedoelingen veel weerstand tegenkomt
 • Mooie teamsessies hebt, maar na een tijdje hoort dat het team toch weer is teruggevallen in het oude patroon

Mogelijk werd je verleid om te werken met de meer zichtbare symptomen en minder met de dynamieken in de onderstroom. Of raakte je blik vertroebeld door je eigen projecties, overtuigingen en diepgewortelde patronen. Dan merk je dat je verstrik raakt en het team of de organisatie niet werkelijk verder komt.

In deze opleiding leren we je de onderstroom bij jezelf en de organisatie/team te doorzien zodat je preciezer weet aan welke knoppen je moet draaien. Hiermee word je effectiever als begeleider.

INHOUD MASTERCLASS

JE LEERT

 • Transformatieprocessen begeleiden van ontwerp naar uitvoering
 • Helder contracteren met de opdrachtgever en verborgen contracten doorzien
 • De juiste verantwoordelijkheid nemen in de opdracht die je uitvoert
 • Symptomen in een organisatie, afdeling of team diagnosticeren
 • Wat jouw unieke kracht en uniciteit is
 • Je eigen patronen als begeleider doorgronden
 • Hoe je in een sessie intervenieert op de diepere laag
 • Hoe je professioneel omgaat met emoties en de onderstroom

WERKWIJZE

Gedurende de opleiding reiken we je korte stukken theorie aan voor een stevig fundament. In diverse structuren en oefeningen werken we met jouw eigen casuïstiek en die van andere deelnemers. Hiermee raken we vaak een diepe laag van jou aan, zodat je nog meer zicht krijgt op je eigen patronen.

We werken vanuit een systemische blik, via hart en hoofd interventies, ervarings- en lichaamsgericht

VOOR WIE

Deze opleiding is bedoeld voor teambegeleiders, coaches, leidinggevenden, HR-medewerkers die teams en/of individuen begeleiden bij veranderingsprocessen. Je hebt enige ervaring in het vak en je bent bereid om diepgaand naar jezelf te kijken.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een intakegesprek om samen te bepalen of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen en vooropleiding. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem contact met mij op.

Als enige dochter wilde ze het zo goed doen voor haar ouders. Als begeleider voelt ze zich bijna alleen verantwoordelijk voor het slagen van het traject. Ze geeft te veel en het team kijkt vooral naar haar voor de oplossing.

Ze was kind van gescheiden ouders en had jong geleerd om te bemiddelen. In een lastige opdracht merkt ze dat ze speelbal is geworden tussen het team en de leider.
Een rol die ze zo goed kent…

Als kind kwam hij uit een nest waar veel toegedekte strijd was. Vanuit een diep verlangen om harmonie te realiseren is hij als begeleider messcherp en moet alles boven tafel. Hij vindt het lastig om dingen te laten en stuit soms op weerstand door zijn iets te scherpe interventies.