Het mooiste uit de put halen 282 412

HET MOOISTE
UIT DE PUT HALEN

Het hoort bij het leven, zeggen ze: tegenslagen. Een ontslag, scheiding, ongeluk, ziekte, het verlies van een naaste. Allemaal impactvolle gebeurtenissen die je wereld (tijdelijk) op zijn kop zetten. Je kunt ze niet voorkomen, en zelden veranderen. Tegenslagen overkomen je. Toch is het vaak het goud op de bodem van de put dat ons leven kan verrijken en ons kan helpen in de ontwikkeling van (zelf)bewustzijn en innerlijke groei. Maar hoe kunnen we nu het mooiste uit de put halen?

In mijn boek Het mooiste uit de put halen (Van Duuren Psychologie, 2022) beschrijf ik het LOTUS model en de 5 groei-principes die je bij tegenslag helpen ‘de put’ te zien, maar vooral ook de bron die daarin te vinden is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het LOTUS-model beschrijft de 5 groeiprincipes die leiden tot zelfbewustzijn en innerlijke groei, te weten:

  1.  Leren (h)(er)kennen van eigen patronen.
  2. Omarmen van het leven
  3. Transparant zijn over je binnenwereld
  4. Uitgaan van wat er wél is en daar perspectief aan ontlenen
  5. Schenken van de juiste voeding

Deze groeiprincipes zijn niet zomaar ontstaan. Ze hebben vorm gekregen nadat ikzelf terug kon blikken op mijn eigen persoonlijke strijd met de tegenslagen in mijn leven. Het bood mij het inzicht in wat mij had geholpen om uit de put te kruipen. Ook in mijn professionele carrière heb ik keer op keer gemerkt dat deze principes ook anderen kunnen helpen bij het omgaan met tegenspoed. Kortom principes om… het mooiste uit de put te halen!

Mijn boek is er voor iedereen die in het leven te maken krijgt met kleine en grote tegenslag. Maar zeker ook voor professionals die hun cliënten willen helpen en begeleiden bij tegenslag. In het boek beschrijf ik - naast mijn eigen ‘in de put’-momenten - ook hoe jij de groeiprincipes van het LOTUS model op een inspirerende manier kunt doorleven met behulp van inzicht gevende theorie, concepten, gedichten én waardevolle (test)instrumenten. Inclusief een praktisch werkboek met gerichte reflectievragen om in je eigen leven mee aan de slag te gaan.

Op basis van mijn boek bied ik een aantal vormen van opleiding en ondersteuning aan, voor hen die behoefte hebben aan persoonlijke verdieping en/of aanvullende coaching.

Heb je interesse in  een opleiding of ondersteuning? Neem dan contact met mij op.